Dakoversteken en boordplanken: gelijktijdig met plaatsing overzetdak

Dakoversteken en boordplanken: gelijktijdig met plaatsing overzetdak

Het is altijd voordeliger om dakwerken gelijktijdig te laten uitvoeren. Zo kan je de plaatsing van een overzetdak perfect combineren met bijpassende dakgootbekleding en dakoversteken. Lees er in deze blog van Nieuw Dak in 24 uur alles over.

Boordbekleding

Met boordbekleding bedoelen we de randafwerking van een overzetdak aan de zijgevel of de bakgoot. De afwerking trachten we steeds te laten inpassen in het totale plaatje van je dak. Alle onderdelen horen naadloos in elkaar over te gaan.

Om te garanderen dat we steeds dezelfde hoge kwaliteit afleveren, werken we voor de boordbekleding uitsluitend samen met de Belgische fabrikant Deceuninck Plastics. En dan richten we ons meer bepaald op hun gamma van Deeplas.

Deeplas is de verzamelnaam voor een uitgebreide collectie van hardschuim bekledingsprofielen voor dakgoten en dakrandbekleding. De profielen hebben een kern van hard pvc-schuim, afgewerkt met een toplaag van hoogslagvast hard pvc.

De boordplanken vereisen haast geen onderhoud. Zo hoeft u ze niet te reinigen, schilderen of te vernissen. De dakgootbekleding geraakt – dankzij het gladde en gesloten oppervlak – immers niet snel vervuild.

Voordelen

Boordbekleding uit hardschuim gaat gepaard met heel wat voordelen:

  • Slagvast
  • Hagelbestendig
  • Volledig onderhoudsvrij
  • Lange levensduur
  • Robuust
  • Aantrekkelijk uitzicht
  • Schimmelwerend
  • Thermische isolator
  • Water- en weerbestendig

Dakoversteken

Er zijn tal van mogelijkheden om de onderzijde van een dakoversteek mooi te bekleden. Nieuw Dak in 24 uur kiest voor gecoate pvc-planchetten van Deceuninck Plastics. Deze hebben quasi dezelfde voordelen als de eerder vernoemde boordbekleding.

Plaatsing

De boordbekleding en dakoversteken zijn relatief makkelijk te plaatsen dankzij het tand- en groefsysteem en onzichtbare bevestigingsclips. En bovenal: de plaatsing is perfect combineerbaar met een overzetdak.

Het loont zelfs om bij de vernieuwing met een overzetdak de werken gelijktijdig te laten uitvoeren. Zo bespaart u niet alleen installatiekosten, maar natuurlijk eveneens tijd.

Kleuren en stijlen

Zowel de boordbekleding als de dakoversteken passen in het geheel van het overzetdak, want je kan ze in haast alle mogelijke kleuren en stijlen verkrijgen. Alles vormt dus een mooi geheel, wat de uitstraling van uw woning ten goede komt. De verkrijgbare kleuren en stijlen zijn erg natuurlijk en tijdloos.

Prijs dakoversteken en boordplanken

De prijs van een dakoversteken en dakgootbekleding van Deceuninck Plastics is afhankelijk van de grootte van uw huidige dak. We werken dan ook steeds op maat van de klant.

Heeft u interesse in een dakoversteken en dakgootbekleding? Twijfel dan niet om ons vandaag nog vrijblijvend te contacteren, te bellen of binnen te springen in onze showroom.

Nieuwdakin24uur toonzaal
Checkbox
Familiebedrijf
Checkbox
Eigen plaatsingsdienst
Checkbox
30 jaar productgarantie
Checkbox
Geen voorschotten

Bezoek onze toonzaal

Een nieuw dak nodig? Kom geheel vrijblijvend de demostand en kleurstalen bekijken en maak kennis met ons dakconcept van lichtmetalen dakpanelementen. Dankzij onze dakrenovatie en isolatie oplossingen is uw dak klaar voor de toekomst!