Leien dak vernieuwen met overzetdak

Leien dak vernieuwen met overzetdak

Overzetdak: dakleien vervangen niet nodig

Heeft uw leien dak nood aan een renovatie, maar wilt u niet de last dragen van de verwijderings- en stortkosten die gepaard gaan met de afbraak van uw bestaande dakbedekking? Dan is een overzetdak voor u de meest ideale oplossing.

Nieuw Dak in 24 uur plaatst jouw overzetdak zonder je huidige dakleien te verwijderen. En zoals u ziet in de naam van onze firma: vaak kunnen we de werken binnen de 24 werkuren afronden. Zo ondervindt u zo min mogelijk hinder van de plaatsing.

Het stappenplan

  1. Onderdakfolie. We plaatsen eerst onderdakfolie van Delta Vitaxx S Plus bovenop uw bestaande leien. Deze waterdichte folie voorkomt dat condens binnendringt. We zorgen voor een dampopen structuur, zodat het eventuele resterende vocht uit de leien kan verdampen.
  2. Tengellatten en panlatten. Daarbovenop bevestigen we gedrenkte tengellatten en panlatten stevig in het onderliggende houtwerk van de leien dakbedekking.
  3. Installatie dakramen. We leggen de dakpanelementen uit op het dak. Als u dakramen wenst, installeren we ze.
  4. Vastnagelen dakpanplaten. We nagelen de zesdelige dakpanplaten vast in de panlatten met diepverzinkte nagels.
  5. Afwerking. Tenslotte bevestigen we alle afwerkingstukken, zoals ronde nokken, zijgevelpannen en aansluitstukken naar de dakgoot.

Voordelen overzetdak op leien dak

Geen afbraak

Zoals hierboven al beschreven, hoeven we uw huidige dakbedekking niet af te breken, waardoor u geen stortkosten hoeft te betalen. Ook heeft u geen last van vervelend afbraakmateriaal naast uw woning.

Lage kostprijs

U betaalt aanzienlijk minder voor een overzetdak dan voor een geheel nieuw dak. En toch kan u genieten van dezelfde kwalitatieve voordelen.

Lichtgewicht

Dankzij het lichte gewicht van de dakpanelen ondervindt uw dak geen extra belasting.

Geen binnenkomende regen tijdens werken

Omdat de huidige dakbedekking blijft liggen, hoeft u zich geen zorgen te maken over een ‘open dak’ en slechte weersvoorspellingen. De kans op waterinsijpeling is immers onbestaande.

Isolatie mogelijk

Een overzetdak is een extra geluids- en isolatielaag. Bovendien kunnen we de plaatsing van een overzetdak combineren met het aanbrengen van zolderisolatie. Het dak kan ook langs de buitenzijde geïsoleerd worden met het sarkingdak-isolatiesysteem, maar dan dienen we de oude dakleien eerst te verwijderen.

Nooit meer ontmossen

Algenvorming is niet langer mogelijk op de gladde pannen, waardoor ontmossen tot het verleden behoort. Het dak blijft proper dankzij de zelfreinigende eigenschappen.

Overzetdaken prijs

De prijs van een overzetdak op een leien dak is afhankelijk van de grootte en helling van uw huidige dak. We werken dan ook steeds op maat van de klant.

Heeft u interesse in een overzetdak? Twijfel dan niet om ons vandaag nog vrijblijvend te contacteren, te bellen of binnen te springen in onze showroom.


Nieuwdakin24uur toonzaal
Checkbox
Familiebedrijf
Checkbox
Eigen plaatsingsdienst
Checkbox
30 jaar productgarantie
Checkbox
Geen voorschotten

Bezoek onze toonzaal

Een nieuw dak nodig? Kom geheel vrijblijvend de demostand en kleurstalen bekijken en maak kennis met ons dakconcept van lichtmetalen dakpanelementen. Dankzij onze dakrenovatie en isolatie oplossingen is uw dak klaar voor de toekomst!