Lindab dakgoten: Het duurzame alternatief

Lindab dakgoten: Het duurzame alternatief

‍Dakgoten van het Zweedse merk Lindab zijn kwalitatief, kleurvast, onderhoudsvrij en hebben een lange levensduur. Bovendien kan u de installatie van de dakgoten perfect combineren met een overzetdak. Lees er in deze blog van Nieuw Dak in 24 uur alles over.

Wat zijn Lindab-dakgoten?

De metalen dakgoten van Lindab zijn ontwikkeld door professionals voor professionals. Dakafvoersystemen van het Zweedse merk Lindab zijn vervaardigd uit corrosiebestendig verzinkt staal. De gegalvaniseerde dakgoten van Lindab bieden talrijke unieke voordelen die zich uiten in een ijzersterk product. Staal is robuust en heeft een lagere uitzettingscoëciënt zodat barsten en scheuren door uitzetting tot het verleden behoren.

Zeer duurzame coating

Alle dakgoten en toebehoren zijn gegalvaniseerd met 275g zink/m² wat resulteert in een optimale en zeer duurzame bescherming tegen corrosie.
De extra duurzame polyester kleurcoating zorgt voor de unieke hedendaagse uitstraling en zal,in tegenstelling tot traditionele materialen, zijn originele kleur behouden over de ganse levensduur.

Plaatsing Lindab-dakgoten

De plaatsing van van Lindab-dakgoten gebeurt door middel van een uniek systeem van EPDM klemverbindingen, waardoor de montage snel kan plaatsvinden. En nog belangrijker: lijm, siliconen of soldeerwerk zijn volledig overbodig.

De Lindab-dakgoten zijn perfect te combineren met een overzetdak. Het is vaak voordeliger om u dakgoten tegelijkertijd met uw nieuw dak te laten vervangen dan dit achter te laten uitvoeren.

Perfect alternatief voor pvc, polyester, zink of koper

Bij dakgoten van PVC, kunststof of polyester zijn er echter grote verschillen in kwaliteit en prijs. Zo ziet u vaak dat goedkopere modellen na een aantal jaren doorbuigen door temperatuurschommelingen of verkleuren en breekbaar worden door invloed van UV-straling.

Koperen en zinken dakgoten zijn zeker degelijke traditionele materialen maar hebben het nadeel van een grotere uitzetting. Bij een slechte montage bestaat het risico dat door de werking van temperatuur de lasnaden kunnen barsten door uitzetting.

Met de lichtmetalen dakgoten van Lindab bekomt u hetzelfde mooie uitzicht van dakgoten als de traditionele materialen maar u hoeft zich geen zorgen te maken over de nadelen. Ze zijn namelijk kleurvaster, steviger en blijven langen waterdicht dan dakgoten van bovenstaande materialen.

Voordelen

  • Verkrijgbaar in hedendaagse kleuren
  • Geen kleurveranderingen door UV werking
  • Weinig onderhevig aan uitzetting of krimp
  • Geen soldeerverbindingen
  • Onderhoudsvrij
  • Lange levensduur
  • Eenvoudig te monteren

Kleuren en stijlen    

Omdat Lindab-dakgoten beschikbaar zijn in alle mogelijke kleuren en stijlen, kan u ze beter laten integreren in uw gevel. U kan de dakgoten bij Nieuw Dak in 24 uur bovendien verkrijgen in dezelfde stijl als de dakpanelementen van een overzetdak. Reden te meer om de plaatsing van uw dakgoten en overzetdak gelijktijdig te laten uitvoeren

De standaardkleuren van de dakgoten zijn grafietgrijs,zilvergrijs-metallic, zwart of donkerbruin. We hebben deze kleuren ook steeds op voorraad. Zo bent u verzekerd van een snelle levering of plaatsing.

Prijs Lindab-dakgoten

De prijs van een Lindab-dakgoten is afhankelijk van de benodigde aantal lopende meter en ook het aantal afvoerbuizen. We werken dan ook steeds op maat van de klant.

Heeft u interesse in een Lindab-dakgoten? Twijfel dan niet om ons vandaag nog vrijblijvend te contacteren, te bellen of kom eens langs in onze toonzaal.

Nieuwdakin24uur toonzaal
Checkbox
Familiebedrijf
Checkbox
Eigen plaatsingsdienst
Checkbox
30 jaar productgarantie
Checkbox
Geen voorschotten

Bezoek onze toonzaal

Een nieuw dak nodig? Kom geheel vrijblijvend de demostand en kleurstalen bekijken en maak kennis met ons dakconcept van lichtmetalen dakpanelementen. Dankzij onze dakrenovatie en isolatie oplossingen is uw dak klaar voor de toekomst!