Overzetdak: mogelijk bij alle soorten dakbedekking?

Overzetdak: mogelijk bij alle soorten dakbedekking?

Kort en bondig: ja, een overzetdak is mogelijk op alle soorten dakbedekking. Denk maar aan dakleien, dakshingles en dakpannen. Vaak zelfs zonder uw bestaande dak af te breken. In deze blog gaan we dieper in op de voornaamste soorten dakbedekking.

Op dakleien

Of het nu gaat om natuurleien, kunstleien of bitumenleien: Nieuw Dak in 24 uur kan probleemloos een overzetdak over uw dakleien plaatsen. Dakleien vervangen? Dat is zelfs helemaal niet nodig. Een leien dak vernieuwen doet u dus best met een overzetdak.

Om het overzetdak voor de volle 100 procent waterdicht te maken en condensvorming tegen te gaan, werken we steeds met een onderdakfolie. Deze brengen we rechtstreeks op de dakleien aan.

Een overzetdak is bovendien een kwalitatieve, veilige en voordelige renovatieoplossing voor uw leiendak. Zo moet u geen dure afbraak- verwijdering- en stortkosten betalen. Ook heeft u geen last van mosvorming.

Asbest

Bevat uw dak asbesthoudend materiaal en wenst u het dak langs de buitenzijde te isoleren met het sarkingdak-isolatiesysteem? Dan is dit enkel mogelijk door de bestaande dakbedekking weg te nemen.

Wij beschikken over de verplichte attesten om asbesthoudende dakmaterialen te verwijderen. Zo gebeuren de afbraakwerken veilig, correct en volgens de wettelijke voorschriften.

Op dakshingles

Dakshingles zijn budgetvriendelijk en relatief makkelijk te plaatsen, maar ze hebben helaas een beperkte levensduurte. Afhankelijk van het type dakshingle en de oriëntatie van uw dak gaan ze maar zo’n 20 tot 25 jaar mee.

Zijn uw dakshingles aan vervanging toe? Dan is een overzetdak de ideale oplossing, want ook hier hoeven we uw oorspronkelijke dakbedekking niet af te breken. Ons dak-over-daksysteem is zelfs al mogelijk vanaf een dakhelling van 7 graden.

Op dakpannen

Eigenlijk is de subtitel ‘op dakpannen’ niet correct. Het is immers niet mogelijk om een overzetdak te plaatsen op uw oude dakpannen. Om die reden zijn we steeds genoodzaakt om de dakpannen af te breken alvorens we het overzetdak plaatsen.

Gelukkig moeten we niet uw hele dak afbreken. Zo kunnen we wegens het lichte gewicht van het overzetdak meestal de bestaande kepers behouden. De plaatsing gebeurt bovendien vrij snel, waardoor de kans op waterinsijpeling tijdens de werken miniem is.

Verschillende dakpanelementen

Traditionele uitstraling met Covertile

Heeft u een voorkeur voor een elegante, natuurlijke uitstraling? Die kan u perfect benaderen met de metalen dakpannen van Covertile. Deze dakpanelementen zien er authentiek uit, waardoor ze naadloos aansluiten op de stijl van uw traditionele woning.

Moderne look met Flattile

Met de dakpanelementen van Flattile geeft u uw dak een modern uitzicht. Deze lichtgewicht-dakpan bestaat uit verzinkt aluminiumstaal en heeft daarom een lange levensduurte. Het is zelfs het ideale alternatief voor dakleien. Een leek ziet haast niet het verschil met gewone tegelpannen.

Overzetdak prijs

De prijzen van overzetdaken zijn afhankelijk van de grootte, helling en dakbedekking van uw huidige dak. We werken dan ook steeds op maat van de klant.

Heeft u interesse in een overzetdak? Twijfel dan niet om ons vandaag nog vrijblijvend te contacteren, te bellen of binnen te springen in onze showroom. Klik hier om een afspraak te maken.

Nieuwdakin24uur toonzaal
Checkbox
Familiebedrijf
Checkbox
Eigen plaatsingsdienst
Checkbox
30 jaar productgarantie
Checkbox
Geen voorschotten

Bezoek onze toonzaal

Een nieuw dak nodig? Kom geheel vrijblijvend de demostand en kleurstalen bekijken en maak kennis met ons dakconcept van lichtmetalen dakpanelementen. Dankzij onze dakrenovatie en isolatie oplossingen is uw dak klaar voor de toekomst!