Overzetdak of nieuw dak: voor wat kiest u?

Overzetdak of nieuw dak: voor wat kiest u?

Heeft uw dak na verloop van tijd nood aan een renovatie? Dan twijfelt u misschien wel tussen het plaatsen van een nieuw dak of een overzetdak op je bestaande dak. Beide mogelijkheden hebben voor- en nadelen. In deze blog van Nieuw Dak in 24 uur leest u er meer over.


Wanneer een nieuw dak?

Ruim budget

Om even met de deur in huis te vallen: een geheel nieuw dak is zonder twijfel de duurste optie. Als uw voorkeur uitgaat naar een nieuw dak in plaats van een dak over dak, betaalt u sowieso meer.

Zwakke dakstructuur

Heeft niet alleen de dakbedekking, maar ook de hele dakstructuur nood aan een renovatie? Dan gaat u best voor een geheel nieuw dak. Bij een overzetdak is het namelijk niet de bedoeling dat de hele dakstructuur vernieuwd wordt.

Waarom een overzetdak?

Snelle plaatsing

De opbouw van een overzetdak neemt minder tijd in beslag dan het plaatsen van een volledig nieuw dak. Onze naam zegt het: binnen de 24 werkuren kan je genieten van een overzetdak. En dat is geen loze belofte. Onze vele referenties tonen dat aan.

Lage kostprijs

Zoals we daarnet al aanhaalden, kost een overzetdak beduidend minder dan een nieuw dak. En nee hoor, een lage kostprijs betekent niet dat u mindere kwaliteit krijgt. Integendeel. Een overzetdak is erg duurzaam en kwalitatief.

Geen afbraakwerken

Bij haast ieder dakbedekking is het mogelijk om een overzetdak te plaatsen zonder afbraakwerken. U hoeft bijgevolg geen stortkosten te betalen op het containerpark. Tenzij u een dak hebt met dakpannen, want dan moeten we de oude dakpannen wél verwijderen.

Authentieke uitstraling

Heeft u een klassieke woning? Dan kan u met de Covertile-dakpanellemeten perfect de landelijke uitstraling bekomen. Of gaat uw voorkeur eerder uit naar een moderne look? Kies dan voor de vlakke dakpanelementen van Flattile.

Isolatie en meerwerken

In combinatie met de plaatsing van het overzetdak kunnen we ook zorgen voor dakisolatie, dakramen, dakgoten, dakgootbedekking en zonnepanelen. Kortom: alle mogelijke meerwerken die gerelateerd zijn aan uw dak.

Conclusie

Is de draagstructuur van uw bestaande dak nog in goede staat? Dan kiest u best voor een overzetdak. Waarom? Een overzetdak is een kwalitatieve, snelle en budgetvriendelijke oplossing. U bent dus sneller en goedkoper voorzien van een renovatieoplossing voor uw dak. Een oplossing waarbij u bovendien zeker bent van een lange levensduurte en kwaliteit.

Overzetdaken prijs

De prijzen van overzetdaken met damramen van het merk Velux zijn afhankelijk van de grootte, helling en dakbedekking van uw huidige dak. We werken dan ook steeds op maat van de klant.

Heeft u interesse in een overzetdak? Twijfel dan niet om ons vandaag nog vrijblijvend te contacteren, te bellen of binnen te springen in onze showroom. Klik hier voor een afspraak.

Nieuwdakin24uur toonzaal
Checkbox
Familiebedrijf
Checkbox
Eigen plaatsingsdienst
Checkbox
30 jaar productgarantie
Checkbox
Geen voorschotten

Bezoek onze toonzaal

Een nieuw dak nodig? Kom geheel vrijblijvend de demostand en kleurstalen bekijken en maak kennis met ons dakconcept van lichtmetalen dakpanelementen. Dankzij onze dakrenovatie en isolatie oplossingen is uw dak klaar voor de toekomst!