Velux dakraam: combineerbaar met een overzetdak?

Velux dakraam: combineerbaar met een overzetdak?

Is de combinatie van een dakraam en een overzetdak mogelijk? Vele mensen die nood hebben aan een dakrenovatie stellen zich die vraag. Nieuw Dak in 24 uur bouwt alvast probleemloos nieuwe dakramen in uw overzetdak. Of laat het overzetdak aansluiten op uw bestaande dakramen. Lees er in deze blog alles over.

Nieuwe dakramen

Het hele Velux-gamma

Iedereen die een dakraam wilt laten plaatsen, kiest bijna altijd voor een exemplaar van het merk Velux. Net zo vaak als iemand kiest voor de échte Coca-Cola. Om die reden is Nieuw Dak in 24 uur gespecialiseerd in de installatie van het hele gamma van Velux-dakramen.

Zo kan u probleemloos kiezen uit tuimelvensters, uitzettuimelvensters, op afstand te bedienen dakramen en buitenrolluiken. Onze ervaren medewerkers kunnen met ieder mogelijk type aan de slag.

Locatie van het dakraam

Vooraleer we aan de plaatsing van het overzetdak en het dakraam beginnen, is het belangrijk om de locatie van het dakraam te bepalen. Samen met onze medewerkers bekijkt u waar bij uw dak het dakraam het best geïnstalleerd kan worden.

Er zijn een aantal factoren die een rol spelen. Denk maar aan de dakhelling. Bij een minder hellend vlak moet het dakraam bijvoorbeeld hoog staan, want anders komt er niet genoeg daglicht binnen. Heeft u een steil dak? Dan kunnen we het dakraam minder hoog plaatsen.

Verder heeft de dakhelling ook invloed op de lengte van het dakraam. Hoe platter het dak, hoe langer het raam mag zijn. Ook mogen we het dakraam niet boven een warmtebron plaatsen wegens het risico op condensatie. Tenslotte hoort u eveneens na te denken over hoe u het dakraam wilt openen.

Bestaande dakramen

Meestal zijn daken al voorzien van een dakraam. Is dat ook bij uw dak het geval? Vrees dan niet dat we uw dakraam moeten afbreken. We kunnen immers perfect het overzetdak laten aansluiten op uw bestaande dakramen. Waar het technisch nodig is, gebruiken we een loodslab in donkergrijs gecoat lood.

Overige dakwerken

Het is goed mogelijk dat niet alleen uw dak een grondige renovatie nodig heeft. En dat u – buiten dakramen – ook andere werken in gedachten hebt. Daarom kunnen we een overzetdak combineren met allerlei meerwerken aan uw dak, bijvoorbeeld:

  • De vervanging of plaatsing van dakgoten en de dakgootbekleding
  • De plaatsing van sidings gevelbekleding
  • De installatie van zonnepanelen voorbereiden

Dakramen prijs

De prijzen van overzetdaken met damramen van het merk Velux zijn afhankelijk van de grootte, helling en dakbedekking van uw huidige dak. We werken dan ook steeds op maat van de klant.

Heeft u interesse in een overzetdak met Velux-dakramen of een overzetdak over uw bestaande dakramen? Twijfel dan niet om ons vandaag nog vrijblijvend te contacteren, te bellen of binnen te springen in onze showroom. Klik hier voor een afspraak.


Nieuwdakin24uur toonzaal
Checkbox
Familiebedrijf
Checkbox
Eigen plaatsingsdienst
Checkbox
30 jaar productgarantie
Checkbox
Geen voorschotten

Bezoek onze toonzaal

Een nieuw dak nodig? Kom geheel vrijblijvend de demostand en kleurstalen bekijken en maak kennis met ons dakconcept van lichtmetalen dakpanelementen. Dankzij onze dakrenovatie en isolatie oplossingen is uw dak klaar voor de toekomst!