Soorten dakisolatie: welke vormen in combinatie met overzetdak?

Soorten dakisolatie: welke vormen in combinatie met overzetdak?

De plaatsing van een overzetdak combineren we vaak met dakisolatie. In deze blog gaan we dieper in op de twee soorten dakisolatie die geschikt zijn voor overzetdaken, namelijk zolderisolatie en sarkingdakisolatie. Ook hebben we het over de dakisolatiepremie.

Zolderisolatie

De eenvoudigste manier om een overzetdak te isoleren?Dat is ongetwijfeld zolderisolatie. Waarom? Omdat we je oude dakbedekking vaak niet hoeven af te breken. Door het plaatsen van zolderisolatie kan u bovendien al gauw tot 30 procent besparen op uw energiefactuur.

Bij deze isolatievorm plaatsen we tand- en groefisolatieplaten uit PIR langs de binnenzijde van het dak, tegen de kepers of spanten. De PIR-isolatieplaten zijn zo’n 10 centimeter dik en hebben een R-waarde van 4,50m²K/W.

Voordelen zolderisolatie

Zolderdakisolatie is vooral handig als u de zolder ook wilt gebruiken als speelruimte, bureau of slaapkamer. U creëert immers een extra ruimte onder het dak. Verder verhoogt ook de waarde van uw huis, omdat zolderisolatie bijdraagt tot het behalen van een positief EPC.

Sarkingdakisolatie

Bij sarkingdakisolatie isoleren we uw dak langs de buitenzijde of bovendaks. We brengen met andere woorden de isolatie op de kepers of spanten aan. Let wel op: bij deze isolatievorm is het wél nodig om eerst uwoude dakbedekking te verwijderen.

Vervolgens plaatsen we dampremmende folie van het merk Dörken type Delta FOL PVG Plus bovenop de bestaande spanten of kepers. Daarna schroeven we PIR-isolatieplaten vast op de dakconstructie en bevestigen we een dampopen onderdakfolie op de isolatie.

Verder schroeven we brede tegellatten vast doorheen de isolatieplaten en nagelen we panlatten op het geheel. Tenslotte gaan we over tot de plaatsing van de lichtmetalen dakpanelementen van het overzetdak.

Voordelen sarkingdakisolatie

We zorgen ervoor dat uw sarkingdakisolatie een ononderbroken isolatieschild is zonder koudebruggen. Zo is uw dak beschermd tegen alle mogelijke weersinvloeden. Denk maar aan vocht of temperatuurverschillen.

Een sarkingdak voert immers op een effectieve manier hemelwater af naar de dakgoot, waardoor het onderdak amper wordt aangetast. Dat zorgt ervoor dat de dakbedekking een langere levensduurte heeft.

Daarbovenop heeft u geen ruimteverlies aan de binnenzijde van de woning. Of last van vuil of stof na de isolatiewerken. Ook dient de binnenafwerking niet te worden vernieuwd. Die zaken zijn bij zolderisolatie vaak wel het geval.

Dakisolatiepremie

Bent u van plan om uw dak te laten isoleren in combinatie met de plaatsing van een overzetdak? Dan heeft u mogelijk recht op een premie van de netbeheerder Eandis of Infrax. Zij geven een isolatiepremie van maar liefst 6 euro per geïnstalleerde m² dakisolatie.

De dakisolatie moet dan wel een warmteweerstand hebben van Rd > 4,50M²K/W, wat vergelijkbaar is met PIR-isolatie van zo’n 10 centimeter dik.

Gaat u in zee met Nieuw Dak in 24 uur? Dan leveren wij u de nodige documenten en attesten aan. Ook begeleiden we u graag in de aanvraag van deze premies.

Dakisolatie prijzen

De prijzen van dakisolatie zijn afhankelijk van de grootte, helling en dakbedekking van uw dak. We werken dan ook steeds op maat van de klant. Ook bekijken we graag welke isolatiemethode het meest geschikt is voor uw dak.

Heeft u interesse in een overzetdak met dakisolatie? Twijfel dan niet om ons vandaag nog vrijblijvend te contacteren, te bellen of binnen te springen in onze showroom. Klik hier om een afspraak te maken.

Nieuwdakin24uur toonzaal
Checkbox
Familiebedrijf
Checkbox
Eigen plaatsingsdienst
Checkbox
30 jaar productgarantie
Checkbox
Geen voorschotten

Bezoek onze toonzaal

Een nieuw dak nodig? Kom geheel vrijblijvend de demostand en kleurstalen bekijken en maak kennis met ons dakconcept van lichtmetalen dakpanelementen. Dankzij onze dakrenovatie en isolatie oplossingen is uw dak klaar voor de toekomst!